A fürdőszoba miatt megvenni egy lakást?

A húgom életében eljött az a pillanat, amikor közös lakást akar venni a párjával. Régóta együtt vannak már, egy ideje együtt is élnek és most már saját lakásba szeretnének költözni. Ezt teljesen megértem, emlékszem, nálunk is izgalmas volt ez az időszak. Éppen ezért, nem erőszakosan, de sokat segítettem a húgomnak a tökéletes lakás kiválasztásában és a felmerülő nehézségek megoldásában.

A szomszédos kerületben találtak egy társasházat, amiben az egyik földszinti lakást ki is nézték maguknak. Én is elmentem megnézni a kiválasztott lakást, de akkor még csak épülő félben volt az egész ház. Bizony, ők lesznek az első lakói annak a lakásnak. Már akkor is nagyon tetszett a lakásban, hogy csupa fény, sok az ablak, teraszajtó, mindenhol besüt a nap. Ezt meg is mondtam a húgomnak, aki viszont elárulta, hogy neki a fürdőszoba a kedvence. A leírása és a tervrajzok alapján csak elképzelni tudtam, milyen lesz a végeredmény, de a múltkori látogatásom alkalmával már teljes pompájában láthattam.

fürdőszoba csempe katalógus

A fürdőszobát egyértelműen a kád uralja, a szoba közepén terpeszkedik. A berendezés és a falak is natúr színűek, így természetes hangulat uralkodik benne. A csempék gyönyörűek szerintem, homokszínűek, de csillognak kicsit, ha rájuk süt a nap. Rengeteg dolgot lehetett „személyre szabni” a lakásban az építés során, így például a fürdőszoba csempéit is. Egy fürdőszoba csempe katalógus állt rendelkezésre, amiből bármelyik csempét lehetett választani. Sokat gondolkoztak rajta a húgomék, de végül arra jutottak, hogy a natúr színeket szeretik mindketten, és azt szeretnék, ha az egész lakás természetes hangulatot árasztana, így a csempék kiválasztásánál is a harmóniára törekedtek. Meg kell mondjam, jól választottak.

Sok bútor nem kapott helyet a fürdőszobában, csak a legszükségesebb dolgok tárolását oldották meg, így az egész szoba szellős, világos és megnyugtató, hogy nincsen telezsúfolva ezer kis polccal, rekesszel, komóddal. Ez a felfogás határozottan tetszett, mert a mi fürdőszobánk már inkább egy raktárra kezd hasonlítani, úgyhogy itt az ideje kirámolni az oda nem illő vagy nem feltétlenül szükséges dolgokat. Összességében remek lakásnak tartottam, amit kinéztek a húgomék, úgyhogy örültem, hogy erre esett a választásuk. A húgom elmondása szerint a fürdőszoba győzte meg őket, mert mindig is egy hatalmas kádról álmodoztak, amibe bele lehet merülni egy fárasztó nap után. A lakás többi része is tetszett nekik, nyilván, de a fürdőszoba volt az abszolút favorit.