Cégalapítás és székhelyszolgáltatás – még akkor is, ha lenne székhelyed

Cégalapítás és székhelyszolgáltatás között lamentálsz éppen? Lenne saját székhelyed, vagy pont tudnál bérelni egy nagyon kedvezményes helyet valamelyik ismerősödtől? Ez is megoldás lehet. Főleg, hogyha van valaki a társaságban, aki tényleg jártas az ingatlanok, lakások területén. Azonban van néhány igazán megszívlelendő gondolat, amit itt hagynék.

Nincs gond azzal, hogyha az ember a saját címét használja székhelyként, hogyha már van neki. Azonban nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy ebben az esetben még számolni kell különféle adókkal ezzel összefüggésben. Hogy ennek mekkora a mértéke, az bizony helyenként változó lehet. Érdemes utána nézni és ennek függvényében mérlegelni. Pláne, hogyha az ember nem is a saját címét használja, hanem mondjuk bérel egy adott helyet.

A bérlés esetében még az is rizikós lehet, hogyha mondjuk felmondja a tulajdonos a bérletet. Akkor nem elég, hogy új helyet kell keresni az üzletnek, még pluszban ki kell fizetni az ügyvédi díját a cégmódosításnak is. Hiszen ez nem úgy megy, hogy csak úgy elköltözünk és kész, hanem ezt bizony feketén-fehéren le kell jelenteni a cégbíróság felé, ahol elvégzik a szükséges módosításokat.

Ha viszont a cégalapítás és székhelyszolgáltatás is egy helyről jön, vagy egy helyen történik, akkor nem érhet nagy meglepetés. Itt arra gondolok, hogyha igénybe vesszük egy olyan vállalkozás segítségét, mint a topcegalapitas.eu, akkor biztosan le lesz tudva a folyamat stresszes része. Ők egyrészt a cégalapításban tudnak segíteni, másrészt pedig a székhely ügyében is.

Székhelyszolgáltatást lehet náluk igénybe venni, méghozzá különféle csomagajánlatok keretein belül. Lehetőség van arra is, hogy kizárólag a cégalapításban segítsenek nekünk, azonban én tényleg azt gondolom, hogy érdemes a székhelyet is bérelni. Sokkal könnyebb így az élet. Egyrészt, nem kell mindenféle plusz adókat fizetni és figyelni a különböző kötelezettségek változását. Másrészt minden hivatalos dokumentumot átvesznek helyettünk és elküldenek nekünk. Mindezért cserébe pedig egy egyszeri bérleti díjat kell kifizetni, amire nem jön rá más plusz költség. Szerintem ez sokkal kényelmesebb, minthogy aztán még nekem fájjon a fejem azért, hogy kinek milyen határidővel kell még ezt meg azt befizetni.

Cégalapítás és székhelyszolgáltatás – egyben a legegyszerűbb. Ha erre van szükségetek, akkor lessétek meg a topcegalapitas.eu oldalát, mert minden szükséges információt megtalálhattok rajta a témában.