Egyre népszerűbbek a hőszivattyúval felszerelt ingatlanok

Ingatlanközvetítőként dolgozom immáron ötödik éve, és ezalatt az idő alatt jó sok hullámát végigkövethettem a piacnak. Tisztában vagyok vele, mik voltak a korábbi népszerű trendek, de erről felesleges lenne beszélni. Ejtsünk inkább néhány szót az aktuális trendekről:

Nos, az világos, hogy a lakóparkok, új építésű társas házakban lévő lakások még mindig nagyon népszerűek, azonban ez eddig csak a nagyvárosokra volt jellemző, újabban pedig már a kisvárosokban is. Nyilván különböző életszakaszban lévő emberek különböző preferenciák szerint választanak, viszont egyre több család dönt a lakás mellett a házzal szemben, mert úgy gondolják, az kevesebb gonddal jár. A legpreferáltabb környéket továbbra is az agglomeráció jelenti, de van egy új trend, amivel ha fel van szerelve az ingatlan, az óriásit növelhet az értékén, ez pedig a megújuló energiaforrás használat.

Hőszivattyú kazán is the new black

Hőszivattyú kazán

A Fűtésrendszerek kínálatában megtalálható hőszivattyú kazán napjainkban a lakások közkedvelt elemévé vált, hiszen a növekvő villamos energia, és gáz árak mellett, ez rendkívül költséghatékony megoldást kínál.

Működése nagyon egyszerű: a kinti levegő vagy víz hőenergiájából nyeri el a hőt, és lényegében azzal melegíti az általunk felhasználni kívánt vizet, vagy azt a teret, amiben tartózkodunk. Legtöbbször padlófűtéshez használják, ez ugyancsak népszerű mostanság.

A Hőszivattyú kazán emellett nem tud olyan tragédiát sem okozni, amit például egy gázkazán gázszivárgás esetén. Továbbá, nem bocsát ki semmilyen káros anyagot, tehát nem szennyezi tovább a környezetet.

A bolygó megóvása már központi téma, és nekünk is tennünk kell azért, ha azt szeretnénk, hogy unokáink is szívhassanak még friss levegőt. A legtöbbet azzal segítünk, ha megújuló energiaforrást hasznosítunk, és a hőszivattyú kazán szerencsére napelemes rendszerrel kombinálva is nagyszerűen működik.

A futesrendszerek.hu-n keresztül pedig mindkettő akár egyszerre is beszerezhető. Új építésű ingatlanoknál, házfelújításnál gyakran ezt a módszert alkalmazzák az emberek, hiszen így biztos, hogy összehangolt lesz a két rendszer működése, ráadásul mindkettő ugyanolyan jó minőségű is, az azonos gyártónak köszönhetően.

Az itteni szakemberekkel már nekem is volt szerencsém együtt dolgozni, és azt tapasztaltam, hogy rendkívül profi munkát végeznek. Az ügyfelek is mindig kifejezetten elégedettek voltak velük. A náluk kapható hőszivattyú kazánok, és egyéb elektromos fűtőberendezések azért is ennyire keresettek, mert ár-érték arányban nagyon jók, és az üzemeltetési költségeik sem drágák. Ezen felül már olyan korszerű technológiákat is alkalmaznak, mint az infrafűtés, világos tehát, hogy értik a dolgukat.

Az ingatlanpiac sokszor kiszámíthatatlanul működik, csak úgy, mint az élet más területei, és természetesen a különböző piacok hatnak is egymásra. Egy dolog viszont biztosan látható, hogy a jelenlegi helyzet tarthatatlan és a hagyományos energiahordozók ideje lejárt. Ezt már nem csak az elképesztő mértékű globális felmelegedés jelzi, hanem a magas árak is.

Mivel a nyakunkon a gazdasági válság, mindenki igyekszik olyan dologba fektetni a pénzét, ami által az jelentősen gyarapodhat. Világos, hogy az ingatlanpiacon is hatalmas fellendülés várható. Érdemes tehát még most cselekedni, és olyan ingatlant vásárolni, ami például hőszivattyú kazánnal van felszerelve, mert egy év múlva már akár duplájára is növekedhet az ára ezeknek. Tehát olyan ingatlanba tanácsos fektetni a pénzt, ami valamilyen megújuló energiát hasznosít, és ami olyan innovatív fűtőelemekkel van felszerelve, mint amiket többek közt a Fűtésrendszerek is gyárt.