Elvesztek a cipőim a költözéskor

Végre megkaptuk az e-mailt, hogy az előző tulaj elhagyta a lakást, amit megvettünk, így a hétvégén már meg is kezdődhetett a költözködés. Rengeteg holmit, bútort, gépeket, ruhát és munkaeszközt kellett áthordanunk egyik helyről a másikra, és mint ahogy az ilyenkor lenni szokott, sok minden elkeveredett a nagy kapkodásban és ide-oda hurcolászásban. Többek között akkor konstatáltuk, hogy a férjem dolgozóasztala, a fiókjában található összes irodai eszközével együtt nyomtalanul eltűnt, mikor nekiálltunk volna berendezni a szobákat. A következő sokk akkor ért, mikor nagy lelkesen bevettettem magam a gardróbba, ami legalább háromszor akkora volt, mint az előző lakásunkban, és nekiálltam, hogy kipakoljam a ruháimat. Mikor a végére értem, értetlenül meredtem az üres kartondobozra, amiben a szeretett és féltve őrzött cipőimnek kellett volna lennie. Egyből végig telefonáltam a rokonságot, akik segédkeztek a költözésben és a szállító céget is felhívtam, de hiába, senkinek nem rémlett, hogy találkozott volna egy doboznyi cipővel. Nyilván maguk keverték el, nyugtázta a bútor szállító sofőr. Nyilván. Egy kisebb hisztiroham és néhány sírógörcs után a férjem megnyugtatott, hogy miután berendezkedtünk, az első dolgunk az lesz, hogy elmegyünk egy cipőboltba. Csakhogy, a nyári melegre tekintettel ott álltam egy szál strandpapucsban, amiben meglehetősen kényelmetlen volt bútorokat emelgetni, ráadásul a boltba se éreztem túl illendőnek bemenni benne. Így született meg az ötlet, hogy életünkben először online fogunk cipőt rendelni.

Kis google-zás után rábukkantam a Cipomarket.hu oldalára, ami egyike az első olyan üzleteknek, amik cipők, csizmák, szandálok és bakancsok online forgalmazásával kezdtek el foglalkozni. Azóta már több ilyen cég is van, de a hosszas böngészés után arra jutottam, hogy ennek a boltnak a legnagyobb a kínálata és legszélesebb a választéka, illetve sok általam kedvelt márkát is forgalmaznak, mint például Nike-t, Olasz táskát, Leont, Jana-t, Walk in the City-t, Mayo Chix-t, Marco Tozzit, s. Olivert, Benettont, és sok mást is. Nem kizárólag lábbeliket forgalmaznak, övet, táskát és pénztárcát is találhatunk a webáruház kínálatában.

Cipomarket.hu

A Cipomarket.hu oldalán egyaránt találunk rengeteg férfi, női, illetve gyerekcipőt is, és a készletre rákereshetünk akár lábbeli típus, akár márka alapján, és egy szűrő segítségével eleve beállíthatjuk milyen méretű, színű, és árkategóriájú cipőt szeretnénk. A kedvező árak mellett, sokszor hatalmas akciók is várják a vásárlókat, akár még 50-60% -os leárazást is kifoghatunk, ráadásul külön az akciós darabokra is rákereshetünk. Annak érdekében, hogy a méret passzoljon, az oldal márkánként feltünteti a méret táblázatokat, a talphossz megadásával, így ha lemérjük otthon a lábfejünk hosszát, nagy valószínűséggel stimmelni fog a méret. Nekem általában a 38-as méret a jó, de még jó, hogy megnéztem a táblázatokat, mert mint kiderült, volt olyan márka, amiből egy számmal nagyobbat kellett választanom.

Mikor már tudtam melyik márkából melyik méret fog kelleni, indulhatott a keresgélés. Furcsa volt úgy nézelődni, hogy nem próbáltam fel a kiválasztott darabokat, de bíztam benne, hogy a táblázat pontos információt ad, így végül sikerült kiválasztanom két gyönyörű alkalmi cipőt, egy csizmát és két bakancsot télire, és három nyári lábbelit, – egy balerina cipőt, egy szandált és egy vászon tornacipőt, aminek odáig voltam a mintájáért. Mindez bár kevesebb időbe telt, mintha egyenként felpróbálgattam volna mindent, ami megtetszett, de a hatalmas választéknak köszönhetően így is vagy egy órába telt, míg sikerült mindent kiválasztani. A férjem utólag megjegyezte, hogy mostantól csak erről az oldalról fogunk cipőt venni, mert így neki se kell végig ülni a hosszas nézelődésemet.

Annak pedig külön örültünk, hogy épp elég nagy leárazás volt, és két cipőt is igen kedvező áron tudtam megvenni. Az csak a hab a tortán, hogy mivel a rendelésem értéke meghaladta a 60.000 forintot, még a szállítási díjat se kellett kifizetni. Miután leadtam a rendelést, máris sokkal pozitívabban láttam a világot, és bár kicsit sajnáltam az elveszett cipőimet, az mindenképp megvigasztalt, hogy nem sokára néhány gyönyörű, vadiúj darab fog várni rám a gardróbban.

Bár aznap még el kellett csoszognom a strandpapucsban, hála a cég gyors szállításának, a cipőim már másnap megérkeztek, (pedig a cég több termék rendelése esetén 1-4 munkanapon belül ígéri a teljesítést, egy termék esetében pedig 1-2 munkanapon belül), így ma már villoghattam is az új szandálomban a lakásavató ünnepségen. Nem mellesleg elég sok bókot is begyűjtöttem az elegáns, strasszos darabnak köszönhetően. A csomagokat házhoz szállítással kértük, amit a GLS futárszolgálat teljesített is, ahogy az az oldalon fel van tüntetve 8 és 17 óra között lehetett számítani az érkezésére, így mivel a költözés miatt szabadságon vagyok, probléma nélkül át tudtam venni a rendelést. Szerencsére a méretet is sikerült eltalálni, csak az egyik bakancs lötyög picit a lábamon, de mivel télen úgyis garantált a dupla zokni, így emiatt sem aggódom.

Így, hogy végül nem maradtam napokra cipő nélkül már egyáltalán nem is tűnik rossz ötletnek az online rendelés, sok időt megspóroltam vele, a körmöm se tört le a próbálgatásban, mint rendszeresen a cipő üzletekben, és így, hogy egyenesen házhoz jött minden, ráadásul szállítási díj nélkül, és még akciós is volt a termékek nagy része sokkal elégedettebb vagyok a vásárlással, mint általában. Ha te is szeretnéd megspórolni a cipővásárlással járó stresszt, akkor neked is jó szívvel ajánlom a Cipomarket.hu oldalt.