Figyelni kell a részletekre, mikor egy új ingatlant vásárolunk

A feleségemmel végre eljutottunk odáig, hogy megvásárolhassuk a saját ingatlanunkat. Nem volt egy egyszerű út eljutni idáig, és így is sokkal később kerülhet erre sor, mint ahogy azt szerettük volna. A lényeg azonban az, hogy most végre eljött ennek is az ideje.

Egy ingatlan megvásárlása esetén számtalan kérdésre kell előbb válaszolni. Fontos a tervezés, mert ez egy komoly pénzügyi befektetésnek minősül, így nem fér bele semmilyen hiba.

Az egyik alapvető kérdés, hogy lakásról vagy házról legyen szó? Ebben a feleségemmel nagyon könnyen döntést tudtunk hozni, hiszen mindketten egy kertes házat szerettünk volna. A gyerekalapítás szempontjából ez egy sokkal ideálisabb környezetet tud teremteni.

Abban viszont már jóval nehezebben sikerült egyértelmű álláspontot alkotni, hogy fővárosi vagy vidéki ingatlant szeretnénk-e. Én világéletemben vidéken éltem, és jól is érzem itt magamat. Azonban a karrierem mellett inkább a fővárosi élet szól.  A feleségem viszont Budapesten született, és mióta vidékre költözött miattam, azóta is rendszeresen ingázik. Neki hiányzik a fővárosi élet. Végül úgy döntöttünk, hogy az agglomerációban fogok keresni magunknak egy szép családi házat. Így nem leszünk messze a várostól, de közben még is nyugodt és csendes környezetben élhetünk.

Sokat gondolkodtunk azon is, hogy újépítésű legyen a ház, vagy sem. Ezeknek azért meg van az az előnyük, hogy még minden teljesen új bennük, így valószínűleg semmi sem fog elromlani. Azonban egy ilyen háznak a felépítése nem olcsó. Egy régebbi házat jobb áron meg tudnánk venni, ott viszont számolni kell a felújítási költségekkel is.

Találtunk egy régi kertes házat, ami elég jó állapotban van. Egy falfestés azért ráférne, de azt majd mi megoldjuk. Az előző tulajdonos korrekt volt, és elmondta, hogy a háznak a fűtésrendszere és a vízvezetékrendszere már eléggé régi, így majd azt jó eséllyel ellenőrizni és javítani kell majd. A feleségem egy kicsit tartott ettől, de megnyugtattam, mert egy ismerősöm ajánlott nekem egy olyan szolgáltatót, akikre ezt a kérdést nyugodt szívvel rá lehet bízni.

Akiről szó van, az a SOS vízszerelés Budapesten és Pest megyében szolgáltatója, akiket úgy értem el, hogy bepötyögtem a vizszereles.net címét a böngészőmbe. Az oldaluk nagyon tetszetősre sikeredett: minden fontos tudnivaló és adat a rendelkezésre áll, de közben még sincs az az érzése az embernek, hogy túl sok információt kéne egyszerre feldolgoznia.

SOS vízszerelés Budapesten és Pest megyében

Szintén csak jókat mondhatok a webes felületüknek a külalakjáról. Letisztult, és nem is használ túl ok színt.

Mivel szerettem volna a házat egy teljes ellenőrzés alá vetni, ezért nekem egy olyan csapatra volt szükségem, akik egyszerre több mindennel is tudnak foglalkozni. Nos, ez az, aminek ők teljesen képesek megfelelni. Ha figyelmesek vagyunk, akkor a weblap tetején láthatjuk azt, hogy pontosan milyen szolgáltatásokat is vállalnak. Ez a lista tökéletesen lefedi azt, amire nekem szükségem van, így már nem is volt kérdés számomra, hogy őket válasszam.

Okkal merül fel a kérdés, hogy hogyan lehet az, hogy ők ennyi mindenhez értenek? A választ a munkatársaikban kell keresni. Ők egytől egyik kiváló szakemberek, akik több éves tapasztalattal rendelkeznek a hátuk mögött. Itt az összes dolgozónak meg van a speciális szakterülete, így akármit is kell javítani a házunkban, ők a lehető leghozzáértőbb emberüket fogják hozzánk kiküldeni.

Bizakodva vettem fel velük a kapcsolatot. Ehhez két telefonszám is a rendelkezésünkre áll, de akár kitölthetünk egy hibabejelentő űrlapot is a weblapjukon, amit követően majd ők fognak minket felhívni. Én az utóbbi megoldást választottam. Itt csak meg kellett adnom a nevemet, az elérhetőségemet, és azt, hogy pontosan miért is keresem őket. Miután beküldtem ezt nekik, rövid időn belül fel is hívtak engem, ahol egy kicsit részletesebben is beszéltünk a teendőkről. Mivel itt egy régi háznak a teljes fűtésrendszerét és a vízvezetékét kellett leellenőrizni és javítani, így bőven volt mit megtervezni.

Végül úgy állapodtunk meg, hogy két nap múlva kiérkeznek a fűtésszerelők, a következő napokban meg majd valamikor a vízszerelők. Kérhettem volna azt is, hogy hamarabb jöjjenek ki, de igazából ez most nem volt annyira sürgős.

A fűtésszerelők percre pontosan megérkeztek a házhoz, a megbeszéltek szerint. Mindenféle felszereléssel és műszerrel érkeztek, így jól láthatóan mindenre felkészültek. A munkát azonnal megkezdték. Alaposan átvizsgálták a radiátorokat és a fűtőcsöveket. Minden nagyon gyorsan és gördülékenyen történt, és látszott, hogy ők aztán igazi mesterek ezen a területen. Volt néhány felmerülő probléma, de ezeket a SOS vízszerelés Budapesten és Pest megyében szerelői hamar elhárították. Szerintem ők már mindent láttak, ami a fűtésszerelés közben előfordulhat.

Hibát azt találtak bőven, de hát erre lehetett számítani, hiszen egy régi építésű házról volt szó. Ezek közül a legtöbbet már azon a napon ki is javították. Amit kellett azt kicseréltek, vagy megjavítottak. A radiátorokkal azért akadt némi komolyabb munka, melyek másnapra tolódtak el.

Néhány napot követően a vízszerelő brigád is kiérkezett hozzánk. Gyakorlatilag velük kapcsolatban is csak azt tudom elmondani, ami az előző csapatról is tudtam. A kiérkezésüket követően azonnal megkezdték a hibáknak a feltérképezését, amit rögtön ki is javítottak. Gyakorlatilag egy nap elég volt nekik ahhoz, hogy minden nagyobb problémát megszüntessenek a ház vízvezeték rendszerével kapcsolatban. Néhány kisebb hiba így is maradt, de azokat a következő napon szinten kijavították.

Mit is mondhatnék? Megtaláltam a tökéletes szerelő brigádot ahhoz, hogy a régi építésű házunkat rendbe hozzuk. Sosem gondoltam volna, hogy ez ennyire gyors és egyszerű lehet, pedig az volt. Persze könnyen beszél az ember, ha ez olyan kiváló csapat intézi ezt el neki, mint a SOS vízszerelés Budapesten és Pest megyében. Volt már sok dolgom szerelőkkel, de messze ők a legkorrektebbek és a legprofibbak is, akikkel eddig találkoztam. Ha a jövőben szükségem lesz ilyen jellegű szolgáltatásokra még, én automatikusan őket fogom keresni, az tuti biztos.

A házba már beköltöztünk, és azóta is teljesen makulátlanul működik benne minden. Később úgy döntöttünk, hogy a konyhában szeretnénk lecserélni a csapot. A régi is jól működött, de szerettünk volna valamilyen szebbet és modernebbet. Egy pillanatig sem volt kérdés, hogy ezt a feladatot is erre a társaságra fogjuk rábízni. Még abban is segítettek, hogy a lehető legjobb csaptelepet válasszuk ki, amit teljesen profi módon be is szereltek nekünk.

Ha olyan problémátok adódik a jövőben, amelynek a kijavítása beletartozik a szolgáltatásaik közé, ne habozzunk! Csak magunknak teszünk jót azzal, ha rájuk bízzuk ezeket a teendőket. Csak arra figyeljünk, hogy a munkahelyszíne azon települések valamelyikére essen, ahova vállalják a kiszállást. Ezeknek a településeknek a listáját megtaláljuk a weblapjukon.