Ford olajat találni egy összetartó lakóparkban nem olyan nehéz

A lakóparkban nagyon kedves emberek laknak, igyekszünk mindenben segíteni egymásnak. Ha valakinek szüksége van valamire, akkor azt szívesen kölcsön adjuk neki, és ha bármiben segíteni kell egymásnak, itt lehet számítani a szomszédokra. Éppen ezért is szeretek itt lakni. Nagyon nehéz egy olyan összetartó lakóközösséget találni, ahol az ember nem csak úgy él a szomszédai mellett, hanem együtt élnek.

Sokkal jobb úgy hazajönni, hogy a szomszéd érdeklődik az ember hogylétéről, hogy tudom, amikor nem vagyok itthon, akkor is lesz, aki figyeli a lakást. Mert sajnos nem egy olyan esetet hallottam, amikor betörések történtek, és senki nem látott semmit, de mégis mindenki tudta, hogy kihez törtek be és mikor, de nem segítettek, nem tanúskodtak, mert éppen nem figyeltek elmondásuk szerint.

Sokkal jobban szeretem ezt a közösséget, ahol a gyerekek együtt játszanak és ha egy autó lerobban, akkor szinte válogatni lehet a felajánlott segítségek között.

Az autókkal a nőknek rendszeresen meggyűlik a bajuk felénk és nekem is van olyan történetem, ami autóról szól, és a szomszédaim mentettek meg.

Egy nagyon fontos állásinterjúra indultam. Még az a szerencse, hogy korán el akartam indulni, hogy akkor is biztosan beérjek, hogyha esetleg dugó lenne, akkor se késsek el.

Csak éppen az autóm nem akarta az igazságot. Égett rajta egy piros lámpa, és nehezen, de megfejtettem, hogy az bizony az olajszintet jelzi, és kifogyott az olaj.

Persze pánikoltam, de a zavart fel-alá járkálásomat az egyik szomszéd is megnézte, és amikor kosztümben nekiálltam a nyitott motorházat nézegetni, akkor megsajnált és odajött, hogy segítsen.

ford olaj
ford olaj

Ő is megállapította, hogy nincsen elég olaj, és nem kellene elindulnom így. Ő már annyival többet értett a helyzethez, hogy tudta, hol kell megnézni a motor olaj szintjét és azt is tudta, mit kell beleönteni. A garázsba mentem, meg is találtam a ford olaj feliratot egy dobozon, de az teljesen üres volt.

Mikor ezt közöltem a szomszéddal, ő is egy kicsit gondba jött, de pár házzal arrébb lakott akkor egy kedves úr, akinek pont szintén ford autója volt akkoriban. Így becsengettünk hozzá, nagyvonalakban elmondtam neki a problémát, természetesen segített is. Nála volt ford olaj, átjött vele, és végül így, hármasban sikerült elég olajat töltenünk az autóba.

Persze mikor hazaértem a nagy sietség után, becsöngettem az úrhoz és felajánlottam neki, hogy veszek neki egy újabb üveg olajat, de persze nem engedte, ezért meghívtam magunkhoz egy kávéra és egy kis süteményre köszönetnyilvánításként.

A reggeli események után az autókról beszélgettünk. Bevallottam neki, hogy emlékszem, hogy az egyik bevásárlólistára felírtam, hogy Ford olaj, de persze megvenni már elfelejtettem, ezért nem volt itthon ma reggel.

Akkor tudtam meg, hogy van egy webshop, az olajwebshop.hu, ahonnan lehet olajat rendelni és nem kell elmennem a boltba, ha épen kifogyott.

Itt elég sok akció van, úgyhogy még jól is kijöhet az ember, a szállítás sem drága és ha nem akarok a szállításra fizetni, akkor helyben át is vehetem. Nehezebb elfelejteni átvenni valamit, amiről emailt kap az ember, mint kihagyni egy tételt a képzeletbeli bevásárlólistáról.

Az Úr megosztotta velem, hogy melyik motorolaj a legjobb, hogy melyik ford olaj éri meg a legjobban, és melyiket ajánlott az én autómhoz venni. Én nem nagyon értek az autókhoz, úgyhogy szívesen vettem a segítségét, és még aznap megrendeltem az új olajat az olajwebshop.hu oldaláról.

Emlékszem, nagyon hamar megérkezett a ford olaj, és azóta, ha látom, hogy fogyóban van az üvegben, mindig újrarendelem a szokott helyről, így nem felejtem el sosem, és azóta sem kerültem újra ahhoz hasonlóan kellemetlen szituációba.

Nagyon stresszeltem, hogy el fogok késni, akkor a szomszédaim segítettek nekem, és azóta csak még jobban odafigyelek, hogy én is segíteni tudjak a szomszédaimnak, kiknek szükségük van esetleg rá. Jó olyan lakóközösségben élni, ahol tudja az ember, hogy számíthat a többiek segítségére és tudja, hogy nincsen teljesen egedül, van kihez fordulnia egy kis segítségért.