Ha a lakhatás megvan, velük a munka is biztosan meglesz

Az ingatlanpiac eléggé siralmas helyzetben van az utóbbi években. Mivel rengeteg a felvásárló, ezért az árak is jóval feljebb mentek, ráadásul az ingatlanok nagyobb része egyre kevesebb ember kezei között összpontosul. Az idősebbek pedig csodálkoznak, hogy a fiatalok még mindig a szüleikkel, vagy albérletben laknak… Utóbbi sokszor az ember élete végéig kitart.

Nagyon sajnálatos szerintem ez a fejlemény. Annyi beszéd van arról, hogy a fiatalok nem akarnak összeházasodni, vagy gyermeket vállalni és ritkán nézünk a tények mögé. Egy felelős ember szerintem csak akkor kezd neki ilyen dolgoknak, ha tudja, hogy mindent meg tud majd adni a családjának. Ez pedig lehet, hogy 20 évvel ezelőtt még lehetséges volt, most azonban sokkal nehezebb, mint gondolnánk. Éppen ezért érzem magam olyan szerencsésnek, hogy mindig megoldódott a lakhatásom kérdése…

Bárcsak hasonlóan egyszerű lett volna számomra a munkakeresés is mindig. Sokáig nem volt az… Végül azonban rátaláltam a Topiwork iskolaszövetkezet honlapjára, ami megoldotta az összes korábbi problémámat. Nem tudom, hogy nektek is feltűnt-e, de a munkakeresés olyan, mintha egy labirintus lenne. Az egyetem mellett pedig szükségem lett volna nekem is egy kis pénzre, de senki sem akart alkalmazni. Éppen ezért voltam olyan hálás idővel a Topiwork iskolaszövetkezet segítségéért. Mivel már az első pillanattól azt éreztették velem, hogy van kiút a munkanélküliségből.

Az oldalukra fellépve azonnal látni fogjuk diákként, hallgatóként a legfontosabb funkciót, a munkahely keresőt. Nem fognak bonyolult menüpontokkal zargatni minket soha, vagy zavaró reklámokkal. A design letisztult és ezt nagyon értékelem. Mivel nem azért jöttem, hogy elkápráztassanak, hanem hogy minél előbb találjak egy olyan munkát, ami tetszene. Ehhez pedig nem kellett mást tennem itt, mint bepötyögni pár adatot a keresőbe.

Ha már tudjuk, hogy mit szeretnénk dolgozni, akkor van a legegyszerűbb dolgunk. Mivel csak be kell írnunk az adott munkakör megnevezését és azonnal látni fogjuk, hogy van-e erre megfelelő lehetőség a Topiwork-nél. De biztos vagyok benne, hogy nem mindenki látja maga előtt az egész életét ennyi idősen. Én is ebbe a kategóriába tartoztam és rólam sem feledkezett meg a Topiwork iskolaszövetkezet oldala. Mivel tematikusan is kereshetünk munkát. Ahhoz, hogy ezeket a kategóriákat elérjük, egyszerűen csak le kell tekernünk a kezdőlap aljára. Ez a módszer nagyon kényelmes és egy kicsit áttekinthetjük a lehetőségeinket. Semmiképpen nem akartam valami olyan munkát, ami leszívja az összes mentális energiámat, úgyhogy inkább a fizikai kiírásra mentem rá.

iskolaszövetkezet

Itt ért a következő meglepetés, hogy a nagy választék mennyire könnyen áttekinthető. A munkák megnevezései egymás mellett vannak feltüntetve és még azt is rögtön látni fogjuk, hogy milyen bérezésre számíthatunk. Utóbbi egy hatalmas tabu szokott lenni a különböző szolgáltatóknál, attól függetlenül, hogy ez az egyik legfontosabb szempont, ami alapján az ember munkát választhat. A Topiwork azonban nem akart köntörfalazni, úgyhogy azonnal rátért a lényegre. Ezért pedig tényleg nagyon hálás voltam.

Jelentkeztem is néhány munkára, amik szimpatikusnak tűntek. Ez szokott lenni még a könnyebb része az álláskeresésnek, és ezt követően jön általában a hosszú, kíméletlen várakozás. A Topiwork iskolaszövetkezet azonban nem várat minket túl sokáig és pár napon belül fel is kerestek engem. Teljesen le voltam döbbenve, megbeszéltünk még pár részletet és nemsokára munkába is állhattam. Fantasztikus, hogy ez az iskolaszövetkezet tényleg ilyen hatékonysággal dolgozik és jó tudni, hogy ők állnak mellettem, ha bármi gond lenne.