Hajóbérlés az ingatlanos barátomnak

Mindenkinek vannak bizonyos hobbijai, kedvenc elfoglaltságai. Én például már gyerekkorom óta gyűjtöm a Matchboxokat, mások ellenben valamilyen sportba vannak teljesen beleszerelmesedve. Van egy régi, kedves barátom, aki sikeres ingatlanügynök, ő például a hajózásért, vitorlázásért bolondul. Sokszor elmesélte már, hogy gyerekkorában az apjával és a nagyapjával a Balatonon vitorlázgattak, és mennyire élvezte. Neki ez jelenti a szabadságot, mint másnak a motorozás. Hogy szabadon szelheti a habokat, gyönyörködhet a kilátásban, és csak a vízcsobogás, napsütés veszi körül. Nem mondom, egy kicsit azért néha irigykedtem rá, főleg egy-egy ilyen történet után, de hát mindenkinek mások a gyermekkora emlékei. Azonban amikor felnőtt, nem volt többé lehetősége vitorlázni, mert a nagyapja meghalt, apukája pedig nyugdíjba vonult, neki viszont hiába van meg a hajós jogosítványa, nem tud fenntartani egy vitorlást. Azt mondjuk nem is értem, hogy a hajóbérlés balaton környékén miért nem jutott eszébe korábban, de szerencsére van egy olyan barátja, mint én, aki rávezette erre a gondolatra, sőt, még segített is neki!

A sikerekkel eldicsekedni egy dolog, mindenki mást tekint sikernek. Ő például rendszeresen elhencegett vele, hogy milyen ingatlan üzleteket bonyolít és mekkora jutalékokat akaszt ezekből, de valahogy sosem tűnt olyan őszintén boldognak. Néhányszor kifejezte sajnálatát, hogy nem tud vitorlázni a nyáron, pedig akkor lenne csak igazán teljes az élete. Egy idő után, őszintén bevallom, meguntam a dolgot, és kicsit utánanéztem, hogy mégis hogyan hódolhatna végre a régi szenvedélyének, hogyan lehetne újra a fedélzetre juttatni őt. Eszembe jutott, hogy biztos lehetséges a hajóbérlés balaton vonzáskörzetében, szóval rákerestem erre a neten, és mit gondoltok, mit találtam? Hát persze, hogy a nyomára akadtam egy nagyszerű cégnek, akik vitorlásokat adnak bérbe, akár egy egész szezonra is! Persze a barátom nem teheti meg, hogy három hónapon keresztül csak a vizet járja, de ha egy hétre ki tudna bérelni egy hajót, máris sokkal jobb lenne a kedve! Elmondása alapján biztosan megengedhetné magának, szóval nem késlekedtem, hanem azonnal el is küldtem neki ezt a weboldalt.

hajóbérlés balaton

Nem is gondoltam volna, hogy micsoda lavinát indítok el ezzel! Nem sokkal később fel is hívott azzal, hogy ha a közelében lennék, biztosan meg is csókolna. Annyira örült ennek a lehetőségnek, hogy egészen magán kívül volt. Igazából egy gyermekre emlékeztetett a heves izgalmával, aki visszakapta a rég elkobzott játékát. Elmondása alapján amint lesz pár szabad órája, kiszámolja, hogy mennyi lenne a kerete, ha a hajóbérlés balaton a nyári célja, és hogyan kell hozzá szabadságot kivennie, utána pedig első dolga lesz felvenni a kapcsolatot ezzel a céggel. Igazából örültem neki, hogy végre boldogságot, felhőtlen örömet hallok a hangjában, rossz volt annyi ideje sínylődni látni. Így viszont visszakapja az áhított vitorlázást, és nem is kell hozzá vennie egy hajót, elég csak kibérelnie. Megspórolja ezzel a karbantartást, a téli szállást és a kikötődíjat is. Nem is értem, hogy valaki, akinek ennyire jó üzleti érzéke van, miért nem gondolt erre előbb… Mindegy, az a fontos, hogy nagyon boldog, és talán végre nem fog a vitorlázás után sóhajtozni.