Lakva ismerszik meg az ember, vagy épp fog implantátum beültetés után

Új helyre költözni mindig boldogság. Új illatok, új színek, új élmények. Új szomszédok, új környék. Új boltok. Szóval minden új. Már csak akkor jobb a költözés, ha ezt nem egyedül tesszük, hanem életünk párjával költözünk össze.

Az összeköltözés nagy döntés. Hiszen, ahogy mondani szokták, lakva ismerszik meg az ember. Ilyenkor derül ki, hogy hogy is működik ez az egész, kell-e valakinek kompromisszumot hozni. Bennünket is sokan és sokáig riogattak azzal, hogy majd az összeköltözés után lesznek konfliktusok meg problémák. De szerencsére nem így lett. Együtt élni csodálatos, boldog dolog. Szóval az, hogy lakva ismerszik meg az ember, ránk nem igazán vonatkozik.

Egy másik témánál viszont előjött ez a mondás: a fog implantátum beültetés után. Ami tényleg egy nagy dolog. A mi kapcsolatunkban pedig inkább ez segített megismerni egymást, nem az együttélés. A páromnak volt szüksége implantátumra, és többek tanácsára felkerestünk a Fogorvos Budapest rendelőt. Ezen a linken kezdtük az ismerkedést, nézelődést. Természetesen azért, mert bennünket a fog implantátum beültetés érdekelt.

Gyerekkoromban még csak elképzelni sem tudtam volna, hogy ilyen megoldások valaha is lesznek. Hogy ha valaki elveszíti a fogát, akkor létezik olyan pótlási mód, ami szinte észrevehetetlen, kényelmes és tartós. A fog implantátum beültetés pont ilyen.

Ami nagyon tetszik itt, a fogorvosbudapest.info oldalon, hogy tényleg minden kérdésre választ kapok, de persze, amikor a párom elment, még eszébe jutott egy-két dolog és arra is szívélyesen választ kapott. Szerintem az egy nagyon klassz dolog, ha az embert alaposan megvizsgálják és személyre szabott megoldást ajánlanak. Ez egy ilyen dologban, mint az implantátum, különösen fontos. Mint ahogy az is, hogy az ember tudjon tervezni.

Hogy ez az egész mennyi ideig tart, pontosan milyen lépésekből áll és nem mellesleg, hogy mennyibe kerül. Mert azért tervezni jó dolog. Ide persze kell a türelem, hisz nem úgy van, hogy valaki belép, majd egy óra múlva már egy új foggal távozik. De megéri az idő, a pénz. Az elvesztett fogakat pedig pótolni kell. Azért, hogy később ne okozzon még nagyobb problémát a hiánya.

Az egész azonban nem ér véget azzal, hogy megtörténik a fog implantátum beültetés. A párom útravalót is kapott a fogorvostól, hogy hogyan kell ápolnia a fogait, mit kell tennie azért, hogy minden rendben legyen. És persze nem szabad megfeledkeznie az alapos fogmosásról, a szájhigiénéről sem. Szerintem ez különösen fontos, mert amikor beültetik a fog implantátumot, akkor nem csak arra a hiányzó fogra, illetve az implantátumra gondolnak, hanem mindent megnéznek.

Sőt, ha olyan a helyzet, akkor előbb a többi, sürgetőbb fogászati beavatkozást végzik el. Hiszen a fogorvosbudapest.info célja is az, hogy a páciens fogsora minél egészségesebb legyen. Jó ezt egy szakértő szájából hallani, hogy mit és pontosan hogyan is kell csinálni. Mert az ember megtanul fogat mosni, de például sokan megállnak itt, pedig annyiféle dolog van még, ami segít abban, hogy egészséges maradjon a fogsorunk.

Az implantátum sokszor elkerülhetetlen, de odafigyeléssel, gondos ápolással ez is tartós, kényelmes megoldás a fogpótlásra. És ha már gondoskodás, én az egészben ezt szerettem a legjobban. Persze összeköltözni is klassz volt, de mikor a párom hazajött a kezelések után, olyan jó érzés volt együtt, összebújva pihenni az új lakásunkban, az új kanapén.