Leszokás a dohányzásról – a megfelelő eszközökkel nem lehetetlen

Leszokás a dohányzásról – mostanában ez központi téma nálunk, mert a kedvesem éppen ezeket a terveket szövögeti a fejében. Aztán majd kiderül, hogy haladunk az ügyben. Addig is a másik dolog is sokat kivesz a mindennapjainkból, vagyis a telek keresés. Szeretnénk ugyanis kiköltözni a városból egy csendes, nyugodt, vidéki birtokra, ahol mi építhetjük meg az álmainknak megfelelő otthont. Nem kell az, hogy ez egy kacsalábon forgó palota legyen, igazából mindennek örülünk. A terveink között egy kedves kis zug van, amit aztán kedvünkre bővítünk, amikor csak lehetőségünk lesz rá.

Hová saccolnátok egy telket? Nekem meglepő volt, hogy sokszor annyira túl van árazva minden, hogy csak pislogok, hogy mennyibe kerülnek ezek a dolgok. Ha olyan régióban keresgél az ember, akkor simán lehet, hogy egy bontani való romos épület és a telek annyiba van, mint egy lakás. Vagy még többe… Szóval simán keresgélünk a kültéri telkek között is, aztán hátha egyszer belterület lesz belőle és mondjuk többszöröse lesz az értéke a korábbi vételárnak. Persze ez csak spekuláció, már annak is örülünk, hogyha a 20-30 milliós telekárak helyett egy 4-6 milliós kategóriában megáll majd a költésünk. De ez még a jövő zenéje, addig még sok víz lefolyik a Dunán. Például ott van a leszokás a dohányzásról.

Központi témánk a dohányzásról történő leszokás, mert ez egyáltalán nem olyan egyértelmű, mint amennyire annak tűnik. A komoly elhatározáson túl itt tényleg a test reakcióval kell tudni valamit kezdeni, mert azok nem mindig kedvesek, vagy könnyen lereagálhatók. Azért, hogy mégis könnyebb legyen a leszokással járó testi válaszokkal mit kezdeni, érdemes lehet külső segítséget igénybe venni. Egy ilyen opciót kínál a Prevenció Patika, ami egy olyan speciális gyógyszertár a neten, ahol kifejezetten a megelőzésre teszik a hangsúlyt – illetve ebben az esetben a leszokásra.

A legtöbb netes videóban és blogos bejegyzésben azt írják, hogy a leszokás a dohányzásról sokkal könnyebb, hogyha az ember igénybe vesz valami olyan szert, ami azért részben pótolja a kieső nikotin mennyiséget. Erre a célra a Prevenció Patikán rengeteg gyógyszer és készítmény érhető el, ami vegyesnek mondható egyrészt a hatásmechanizmus szempontjából, másrészt pedig a hatóanyag mennyiség és csomagolási mennyiség tekintetében. Szerintem ez nagyon jó dolog, mert így talán mindenki meg tudja találni a számára leginkább megfelelő eszközt, ami aztán tényleg segít és nem pedig kellemetlenséget okoz.

A kedvesem egyelőre kétféle módot próbált ki a Prevenció Patika oldaláról. Az egyik a tapasz volt, a másik pedig a rágó. A tapaszos tapasztalatok nem igazán voltak kecsegtetők. Nem akarok senkit sem lebeszélni róla, mert emberek milliói használják és segít nekik abban, hogy a leszokás a dohányzásról könnyebb legyen, de nálunk nem azt a hatást váltotta ki, amit szerettünk volna. Igazából az a része, hogy a nikotin hiányát ne érezzük, az jól működött, de mellette közben az a bőrfelület, amin hordani kell az nem igazán viselte jól a találkozást. Maró érzés kapcsolódott hozzá, ha már kicsi átfedés volt a két tapasz helye között, szóval tényleg nem volt egy kellemes dolog.

Ezzel szemben a nikotinos rágó egy nagyon szimpatikus opció, amivel jó tapasztalataink voltak. Megrendeltük az egyiket a Prevenció Patika oldaláról, ami leginkább tűnt egy mentolos rágónak az íz fantázianeve alapján. Hát, tényleg olyan volt, mint egy mentolos rágó, csak ha ezt rágcsálta a párom, akkor nem érezte a cigaretta hiányát. Közben nem volt semmi kellemetlen mellékhatása – bár persze hosszú távon még nem tudjuk, hogy csinál-e valamit. De a fogyasztási javallat betartása mellett azt hiszem, hogy ez egy megbízható segítség lesz abban, hogy a leszokás a dohányzásról egyszerűbb legyen.

Aggasztó kérdés lehet, hogy mennyibe kerül mindez. Nos, ha párhuzamba állítjátok, hogy mennyibe kerül maga a dohányzás, akkor azt ki lehet jelenteni, hogy bármennyit is költesz a leszokásra, az bizony hamar megtérül majd. De nem kell félni attól, hogy ezek megfizethetetlen termékek, simán összhangban van, hogy amennyit költenél a doboz cigikre, az kiadja a leszokást segítő szereket. Nem kell tehát külön spórolni arra, hogyha valaki szeretné letenni ezt a dolgot, csak el kell határozni és fejest ugrani bele. Ha így döntenétek ti is, sok szerencsét hozzá! A leszokás a dohányzásról nem egy rövid út, ezt sose felejtsétek el, de biztos, hogy a végén azt mondjátok majd, hogy igen, megérte a befektetett erőfeszítéseket!

leszokás a dohányzásról