Nincs klíma az új házban, a ventilátor is megteszi egyelőre

Álmaink lakása nem mindig tökéletes. Hiába gondoljuk, hogy megtaláltuk az igazit, nem lehetünk biztosak benne, hogy hosszútávon is minden vágyunknak megfelel a lakás. Velem is előfordult már, hogy egy nyáron vett lakásról kiderült télen, hogy szelel és nehezen lehet felfűteni, és télen vett lakás esetében pedig a nyári meleg keserítette meg az életünket.

Azt hiszem, az a rosszabbik eset, ha szelel a lakás, hiszen azt nehezebben tudjuk orvosolni. Amikor szelel a lakás, akkor ki kell cseréltetni az összes nyílászárót, ha rosszul szigetel, akkor pedig javítani kell a szigetelést. Ez mind-mind hosszú munkafolyamat, és sajnos nagyon drága is. Biztosan van olyan ember, akinek nem okoz gondot, hogy a lakásvásárlás után még erre is költsön, de az az általános, hogyha vettünk egy lakást, akkor nincsen már pénzünk a komolyabb javításokra. Természetesen azt sem mondom, hogy ez mindig így van, de azért a ház vásárlás mégis csak egy drága mulatság és általában teljesen kimeríti a tartalékokat.

Sajnos érezni lehet, hogy a globális felmelegedés nem csak egy rémhír, a nyári kánikula, a szokatlanul magas hőmérséklet is ezt mutatja. Nem is olyan rég néztem meg az időjárás előrejelzést, és azt mutatja, hogy még októberben is 20 fok feletti lesz a hőmérséklet a legtöbb nap.

ventilátor
ventilátor

Azt hittem, hogy végre jön egy kis lehülés, de sajnos erre még várnunk kell.

A nyári meleget sokkal egyszerűbben túl lehet élni, nem kell hozzá sok minden, elég egy ventilátor. A ventilátor remek megoldás, ha nincs légkondink, vannak akik inkább erre esküsznek, és vannak, akik sokkal inkább csak egyfajta átmeneti megoldásnak választják.

Vannak, akik nem bírják a légkondit. Sokaknak nem tesz jót, mert porol, mások pedig azt nem bírják, ha a hidegből kilépve megcsapja őket a meleg. Sokan – köztük én is – szimplán csak megfáznak a légkondicionálótól. Hiába van kellemes 25 fok körüli értékre állítva, így is könnyen meg lehet fázni tőle.

A ventilátor abból a szempontból jobb, hogy ha kell, akkor kellően távol tesszük magunktól. Természetesen nem hűti le olyan hatékonyan a levegőt, mint a klíma, de azoknak, akik érzékenyek a klímára, vagy nem tudnak beruházni rá, tökéletes megoldás a nagy melegben.

Nagy előnye még, hogy kevesebbet fogyaszt és természetesen az, hogy a ventilátor sokkal olcsóbb, min t egy klíma, na meg persze hordozható. Ha több szoba van a lakásban, akkor kényelmesen magunkkal tudjuk vinni a ventilátort, míg klímából minden szobába telepíteni kellene egyet.

Ventilátorokból is vannak olcsóbb és drágább darabok. Nagyon sok márka létezik és mindegyik más valamiben. Általában a méret, a magasság, a teljesítmény határozza meg ezeknél a készülékeknél az árat. Az is befolyásolja, hogy milyen anyagból van a ventilátor, hogy mennyi áramot fogyaszt.

Én a ventilátoromat a bestmarkt.hu oldalról vettem. Itt rengeteg ventilátort árulnak, az egészen kicsi, asztali modellek mellett megtalálhatók a nagy, már majdnem ipari méretűnek számító, természetesen kicsit drágább ventilátorok is.

Itt lehet kapni állóventilátort, asztali ventilátort, hordozható ventilátort, oszlop ventilátort, padló ventilátort, fali ventilátort és mennyezeti ventilátort is. Külön le lehet szűrni a ventilátor keresés találatait aszerint, hogy milyen típust szeretnénk, milyen márkákból választanánk, milyen árkategóriában keresünk. Ezeken a teljesen alapvető dolgokon kívül szűrhetünk teljesítményre, vagy extra funkciókra is. Mivel sok ventilátoruk van, ezért érdemes használni ezeket a szűrőket is, ha nincsenek konkrét elképzeléseink, akkor pedig érdemes összehasonlítanunk a termékeket.

Ezen az oldalon a fontos információk eleve ki vannak emelve, de minden egyes ventilátornak van egy hosszabb leírása is, hogy ne maradjanak kérdéseink a termékkel kapcsolatban.

Én amikor itt vásároltam, akkor rendeltem a ventilátoromat, mert nem szerettem volna átcipelni az egész városon. Szerintem praktikusabb ilyen esetben a rendelés, mert sokszor nehezen lehet megoldani a termék hazaszállítását. Pedig van üzletük is, a IX. kerületben, Budapesten.

Ha valakinek útba esik és haza is tudja vinni a megrendelt termékeket, akkor akár ide is kérheti őket.

Érdemes Online megrendelni mindent, de egyébként ha nem akarunk ezzel bajlódni, akkor meg tudjuk nézni, hogy az adott termék raktáron vagy külső raktáron van-e, így tudjuk, hogyha besétálunk a boltjukba, rendelés nélkül is meg tudjuk-e venni.

Szeretem ezt a webshopot, nagyon sok mindent lehet náluk kapni. Főként elektronikai cikkeket forgalmaznak, de vannak itt játékok, szerszámok, irodaszerek is, csak hogy néhányat kiemeljek.

Már többször is rendeltem innen, most van egy akciójuk is. A honlapra lépve megpörgethetjük a szerencse kereküket, így értékes kedvezményekhez juthatunk hozzá.

Amikor én rendeltem a ventilátoromat, akkor is meg lehetett pörgetni a bizonyos szerencse kereket, és be is zsebeltem egy 1500 Ft-os kedvezmény kupont, amit fel is használtam az első vásárlásomnál.

Voltak ennél nagyobb nyeremények is, de nekem tökéletesen megfelelt ez is, hiszen már ha csak 100 Ft-os kuponom van, akkor is örülök. Sok kicsi sokra megy, minden forint számít, főleg egy lakás vásárlás vagy lakás építés után.

Abból az 1500 Ft-ból, amit nem költöttem itt el, például vehetek egy szép virágot, hogy valami kis zöld is legyen a lakásban, de bármilyen plusz kiegészítőre is költhetem akár.

A ventilátor, amit innen vettem, tökéletesen működik, de garanciát is kaptam rá, így ha bármi baja lenne, akkor a javításában is tudnának segíteni. Megbízható bolt, jó minőségű termékekkel, jó áron. Ha ventilátorról, vagy bármi másról egyen szó, csak ajánlani tudom őket.

Ha nem ragaszkodunk a kifogástalan állapotban levő termékekhez, akkor érdemes megnézni, hogy éppen milyen érték csökkentett termékek vannak náluk. Ezek a termékek is tökéletesek, a nagy részüknek a csomagolása sérült, vagy éppen csak annyi a baja, hogy ki lett bontva. Vannak olyanok is, amiket a szakértő csapatuk már megjavított, de ennek ellenére – vagy pont ezért – tökéletesen működnek.

Ha alacsony költségvetéssel gazdálkodhatunk, akkor ezek a termékek tökéletesek lehetnek a számunkra. Szeretem az ilyen termékeket, mert ez azt jelenti, hogy valamilyen szinten újra vannak hasznosítva, a szeméttelep helyett új gazdákhoz kerülnek és még hosszú évekig végezhetik a feladatukat. Amúgy is hajlamosak vagyunk a pazarlásra, ha egy aprócska, könnyen orvosolható probléma van csak a kütyüinkben, akkor is lecseréljük őket, ahelyett, hogy elvinnénk a szervizbe. Pedig a legtöbbször tényleg csak apró javításokra lenne szükség, hogy újra tökéletesen működjön az eszköz, amit kidobásra szánunk.

Mindig érdemes megnézni, hogy ezek között az érték csökkentett termékek között találunk-e olyat, ami nekünk megfelel, ugyanis a legtöbbje tényleg csak azért került ebbe a szekcióba, mert ki lett bontva vagy sérült a csomagolása. A csomagolás pedig engem például hidegen hagy, hiszen a garancia leteltével úgyis a szemetesben végzi majd.

Érdemes alaposan szétnézni ezen a webshopon, mert nagyon jó árak vannak, sok jó ajánlatot ki lehet fogni.