Nitrogén palack rendelése gumiabroncshoz

Ami szerintem minden fiatal életében egy sarkalatos és nagyon nehéz pont, az a lakásvásárlás. Nem azért, mert olyan nagyon nehéz lenne kiválasztani a megfelelő otthont, hanem azért, mert gyakorlatilag lehetetlen vásárolni egyet is, olyan magasak az ingatlanárak. Egy időben komolyan elkezdtem nézelődni, hogy mennyibe kerül egy kisebb lakás, gondoltam számolgatok kicsit, de elképesztő mértékben nőttek az árak. Egy mai fiatalnak gyakorlatilag elérhetetlen egy saját lakás, legalábbis jelentős anyagi segítség nélkül, vagy anélkül, hogy egész hátralévő életükre eladósítanák magukat. És ez számomra mérhetetlen szomorú, különösen úgy, hogy rengeteg támadás is éri a fiatalokat amiatt, mert nem képesek önállósodni. De ilyen ingatlanpiaci körülmények között ez irreális elvárás azt gondolom. Egy korombeli ismerősöm sincs, akinek saját lakása lenne, és az arra való gyűjtögetést is értelmetlennek tartják, inkább albérletet fizetnek, autót vesznek, és utazgatnak. Amit én teljesen meg tudok érteni.

Az egyik barátnőm a párjával Budapest egyik külső kerületében bérelnek egy kisebb házat. Dani, a barátja nagy autómániás, így ennek megfelelően rengeteg időt tölt az autójának bütykölésével és csinosítgatásával.

Múltkor épp náluk jártam, amikor Dani nitrogén palack rendelése megérkezett. Mivel nem tudtam még akkor, hogy a nitrogént mire használhatják egy háztartásban, így kíváncsiságomnak teret engedve, megkérdeztem.

Dani mondta, hogy háztartásban nem is használatos, legalábbis ő nem tud ilyen jellegű felhasználási módról. Ő az autóihoz rendeli. Itt nekem egyből bevillantak a különféle autós filmek, hogy turbósító anyagként használja. Persze kiderült, hogy nem ehhez, hanem a gumiabroncsokhoz kell neki. Ugyanis, sokkal jobb az abroncsoknak, ha nitrogén gázzal vannak feltöltve, mert jobb a tapadás, kevesebb lesz a fogyasztás, a kopás mértéke is csökken, és nehezebben kaphat defektet.

Mivel nekem is van autóm, persze, hogy felkeltette a dolog az érdeklődésemet, így meg is kérdeztem azt is, hogy honnan rendelte. A nitrogén palack a gazpalackfutar.com-tól érkezett, akik a legmegbízhatóbb szolgáltatók ezen a területen, Dani szerint.

Megmutatta a honlapjukat is, ahol azt láttam, hogy nem csak nitrogén palackokkal foglalkoznak, hanem például oxigén palackot, argon palackot, de még akár hélium palackot is lehet tőlük rendelni. Azt hiszem, mindenféle gázzal találkoztam a honlapon, bár annyira nem értek hozzá.

Visszatérve a nitrogén palackokra: többféle méretben is lehet rendelni, a legkisebb öt literes, a legnagyobb pedig 50. Minden palack mellé fel vannak tüntetve a bruttó árak, amik egyébként már tartalmazzák a házhoz szállítás díját is, így azzal nem kell külön számolni.

Kicsit elnézelődtem még a honlapon, és azt olvastam, hogy a kiszállítás Budapesten, illetve annak 20 kilométeres körzetében történik. Ezzel biztosítható a gyors kiszállítás is, ami – ha a lehetőségek adottak – akár pár órán belül megtörténik.

A megrendelés egyébként minden esetben telefonon történik. Ha valamiért nem sikerülne telefonon elérni a céget, akkor a weboldalon található visszahívást kérő űrlap kitöltésével ők hívnak vissza minket. Ennél fogva pedig a kiszállítás időpontjának egyeztetése is így történik. Sőt, ami nekem nagyon szimpatikus volt, az az, hogy nem sokkal az érkezésük előtt felhívják az ügyfelet, hogy tudja, hogy hamarosan megérkezik a gázpalackja. Tudom, hogy nem egy futárcégről van szó, de szerintem ez egy nagyon ügyfélbarát megoldás, mert nincs is rosszabb annál, mint amikor órákig vár otthon az ember, hogy majd valamikor megérkezik a megrendelése. Én legalábbis ilyenkor, még a sarki kisboltba se merek leszaladni.

Akkor el is döntöttem, hogy majd én is fogok rendelni egy nitrogén palackot, hogy nagyobb biztonságban legyenek a kocsim kerekei, és majd megkérem Danit, hogy a gyakorlati részét ő intézze.

nitrogén palack