Saját kezűleg lakóparki házunkat is egyedivé tehetjük

Emlékszem, a nagyszüleimnek még akkora telken állt a kertes háza, hogy kisgyermekként még el is lehetett tévedni a kertben! Ehhez képest manapság a megvásárolható lakások ára folyamatosan nő, miközben a méretük csökken! Sok lakóparkban kis sorházak vannak összekapcsolva apró kerttel, ami szerintem nem is igazán adja vissza a valódi kertes házak feelingjét. Sőt, ha a szomszéd nagyon hangos, még úgy is érezhetjük magunkat, mintha egy belvárosi társasházban laknánk!

A lakóparkokkal az is a baj, hogy igyekeznek nagyon egyformára tervezni a házakat. Hiába modernebbek ezek, mint a régi szép időkben, az egyediség akkor is elveszni látszik. Az előre megtervezett házak ráadásul kevés mozgásteret biztosítanak, ha körülményeink változása miatt bármilyen hozzáépítésre vagy módosításra van szükség! Sőt, napelem telepítése esetén például akár még az is előfordulhat, hogy az összes szomszédunknak hozzá kell járulnia, hogy a saját tetőrészünkre felszerelhessük a paneleket. Ezért nem árt jóban lenni velük sem, de ahogy az előző példánál már említettük, ez nem mindig csak rajtunk múlik.

Otthonunkat ugyanakkor számos apró kiegészítővel kellemesebbé és egyedibbé tehetjük. Ilyenek például a kézzel készített illatos gyertyák. A pipereporta.hu webáruházban mindent megtalálunk, ami ezeknek az összeállításához szükséges. A blogban még ötleteket is adnak hozzá, hogy milyen új projektbe érdemes belevágnunk, ha kedvet kaptunk hozzá. A kezdők pedig oktatóvideók segítségével kóstolhatnak bele a kézműveskedés izgalmas és kreatív világába.

Amellett, hogy a pipereporta.hu-n be tudunk szerezni viaszt akár nagyobb mennyiségben és jó áron, színezékeket is vásárolhatunk hozzá. Ezeknek a javasolt adagolására a biztonság kedvéért emlékeztetnek, még mielőtt kiválasztanánk az ideális színű terméket.

Bár a színes gyertyák romantikus hangulatot tudnak kelteni, az “otthon” szó hallatán sokaknak sokkal inkább illatok jutnak az eszébe, mint emlékképek. Parfümből is van már vagy 1000 fajta, de a legtöbb nagyon mű. Nem azt mondom, hogy nem jók ezek a termékek – a pipereporta.hu-nál is kaphatóak olyan adalékok, amelyek segítségével ismert márkákból inspirálódva készíthetünk kozmetikumokat, ez pedig biztosan sokaknak tetszik. Én viszont a 100 tisztaságú illóolaj kategóriától sokkal jobban el vagyok ragadtatva. Főleg egy lakótelepen sokszor hiányzik a természet valódi közelsége, de ily módon azt is be tudjuk csempészni otthonunkba – ezáltal pedig garantáltan egyedivé tudjuk tenni azt, kitűnve a tömegből.

A 100 tisztaságú illóolaj mellett kiválasztottam a többi terméket is a pipereporta.hu oldalról, amire az általam megtervezett gyertyák elkészítéséhez szükségem volt. Ezután teljesen be voltam sózva, míg a rendelésemet vártam. Minden szabad percemet azzal töltöttem, hogy a pipereporta.hu blogját és oktatóvideóit tanulmányozzam. Így garantáltan felkészülten várhattam a szállítmányt, hogy azonnal neki tudjak látni a kézműveskedésnek.

A pipereporta.hu mellesleg többféle szállítási módot is kínál, ezekről pedig előzetesen tudunk tájékozódni a honlapról a választott szolgáltatás díjaival egyetemben. A legegyszerűbb talán a személyes átvétel a budapesti boltban, de én sajnos egy vidéki megyeszékhelyen lakom, ezért az nem volt opció. Ennek ellenére minden az elvárt minőségben és időben megérkezett, én pedig nagyon élveztem a munkát a kiváló alapanyagokkal. A már látott videók és cikkek alapján nem volt nehéz elkészíteni a látottakat, de később már én is szabadon engedtem a fantáziámat, és egyedi kreációkat is alkottam.

Azt hiszem, ha Budapesten járok, mégiscsak be fogok egyszer nézni a pipereporta.hu offline üzletébe is. Majd egyszer, valamikor… mert hát a finom illatos gyertyák mellett azt sem bánom, ha hosszabb időt kell otthon töltenem!