Valóra vált álom: végre saját lakásom van!

Hosszú évek álma vált valóra, amikor végre alárítam az adásvételi szerződést. Egy kétszobás, 55 négyzetméteres lakás, frekventált, barátságos helyen a fővárosban.
A sok munka meghozta a gyümölcsét, végre van egy ingatlan a tulajdonomban! Nem az érdekelt, hogy egy vagyon szempontjából mennyit jelent, hanem a tény, hogy már van egy otthonom, egy olyan hely, amelyet soha, senki nem tud elvenni tőlem.

Mivel örömöm határtalan volt, alig vártam, hogy belefogjak álmaim otthonának rendbetételébe. Már láttam a lelki szemeimmel, milyen bútoraim lesznek, milyen színűek lesznek a falak, és azt is, hogy hogyan fogok kényelmesen elnyúlni a kanapén esténként, munka után.
Ezek előtt még volt egy fontosabb lépés: a víz-, valamint a gázszerelést, gázkészülék szerelést meg kellett oldani.

A víz alapvetően rendben volt, azt csak átnézetni akartam. Ha már egyszer beköltözök, legyen minden 100%-ig rendben. A fűtés már nagyobb feladat, ugyanis gázkazánnal oldották meg a lakás fűtését, amelyet most cserélni kell. Ugyan működik még a kazán, 1-2 évet talán még kibírna, de nem akartam így hagyni a fűtésrendszert.

Egyik barátnőm ajánlotta, hogy keressem fel a vizgazfutesszerelo24.hu oldalt. Nevükből adódóan víz-, gáz-, és fűtésszerelés, amivel foglalkoznak. Kitti ugyan Dunaharasztin él, de a cég Budapesten és Pest megye számos településén elérhető.
A tény, hogy több dologgal is foglalkoznak, nagyon tetszett, hiszen így egy helyen el tudom intézni a lakás legfontosabb feladatait, továbbá Kittinek már volt velük tapasztalata, így biztos lehetek benne, hogy nem kóklerek a szakmában. Ez, valamint a tudat, hogy 30 éves tapasztalattal rendelkeznek, nagyon megnyugtatott. Semmi nem marad a piacon három évtizeden keresztül, ahol nem nyújtanak minőségi szolgáltatást.

A weboldalukon tüzetesebben szétnéztem. Gázkészülékek cseréje mellett karbantartást is vállalnak, ami kifejezetten előnyös. Bármi probléma van, az a szakember tudja a legjobban megoldani, aki beszerelte az adott kazánt, hiszen ő ismeri minden egyes csavarját a készüléknek.
Ami szemet szúrt, és különösen pozitív volt számomra, hogy rendelkeznek 0-24 órás ügyfélszolgálattal. Nőként rettenetesen kétségbe esnék, hogyha gond esetén nem tudnék kit hívni. Szerencsére itt rendelkezésre áll egy telefonszám, melynek a végén folyamatos készenlétben állnak, hogy gond esetén konzultálni tudjunk. Ha úgy adódna, hogy valami óriási probléma történik, akkor pedig akár egy órán belül is ki tudnak jönni! Melyik cég vállalna hasonlót?

Felvettem velük a kapcsolatot. Készségesek voltak, nem csalódtam az egyeztetés során. Biztos vagyok benne, hogy rengeteg buta kérdést tettem fel, viszont türelmesen megválaszoltak mindent.
A beszélgetés végére egyeztettünk egy időpontot, amikor kijönnek, és beszerelik az új kazánt.

Alig telt el pár nap, már jöttek is. A megjelenésük, szakértelmük egyértelmű volt, és az általam oly sokszor tapasztalt negatív hozzáállás sem rontotta el a szerelés időtartamát. Néhány perces helyszíni felmérés után már tudták is, mit, hogyan fognak megoldani a gázkazán cseréje kapcsán. Én csak tátott szájjal figyeltem, milyen ügyesen és gyorsan oldják meg ezt a cseppet sem egyszerű feladatot.

Sokkal rövidebb idő alatt megvalósult a csere, mint hittem.
A végén borsos számlát vártam, azonban az elmaradt. Persze számlát kaptam, de közel sem annyit, mint amit egy ilyen profi szolgáltatásért várna az ember. Kiszállási díjat egyáltalán nem kellett fizetnem!

Jó ötlet volt Kittire hallgatni. Gázszerelés, gázkészülék szerelés esetén jobb megoldás szerintem nem létezik, mint a vizgazfutesszerelo24.hu, legalábbis a környéken biztosan nem!

A gázkazán cseréjével túl vagyunk a beköltözéshez szükséges legnagyobb munkálaton. Pár hét, és végre birtokba vehetem a saját kis birodalmam! Már alig várom!